michelMijn naam is Michel, ik woon aan de rand van het centrum van Utrecht, ben 50 jaar en werk als vertaler. Al in mijn tienerjaren klonk het woord Ëśmeditatie” veelbelovend, omdat ik mij voorstelde er meer rust mee te bereiken. Die rust zocht ik op tal van manieren, bijvoorbeeld wandelen en fietsen in de natuur, met name ook met de beoefening van tai-chi en vooral yoga.

Rond 1997 raakte ik door omstandigheden veel zekerheden kwijt en voelde een sterke behoefte om een innerlijke bron van kracht en zekerheid te vinden. Ik maakte toen kennis met meditatie in de traditie van de Dharmatoevlucht. Na een aanloop van ruim een jaar, instructiedagen, weekend retraites, regelmatig bezoek van meditatieavonden in Utrecht en een bezoek aan het klooster van de traditie in Engeland, Throssel Hole Abbey, werd meditatie een vast onderdeel van mijn leven. Ik ervoer langzaam maar zeker heel subtiele, positieve veranderingen door de dagelijkse beoefening van meditatie. De vele vingerwijzingen voor spirituele verdieping die ik put uit de traditie enerzijds en anderzijds uit het samenzijn met anderen die dit pad bewandelen zijn een blijvende inspiratie.

Samen met een aantal anderen verzorg ik de meditatieavond en introducties van de meditatiegroep Utrecht (www.meditatieutrecht.nl). Het is heel waardevol om in je eigen woonomgeving een avond per week samen met anderen te mediteren en ervaringen te delen. Meditatie is een pad van vallen en opstaan en veel daarvan doe je alleen, maar de hulp en nabijheid van betrokken anderen is daarbij net zo belangrijk als in de rest van het leven. En in mijn leven wordt de horizon met elke kleine stap op dit pad weer verbreed.