De Dharmatoevlucht gaat verhuizen.

Na 16 jaar aan De Heze 51 in Apeldoorn moeten we verhuizen omdat de eigenaresse heeft aangegeven dat zij het huis zelf wil gaan bewonen. In onze zoektocht naar een nieuw onderdak kwamen we bij de buitenkans om van de gemeente Apeldoorn een oude brandweerkazerne te kopen aan de Hoenderparkweg, een minuutje lopen van onze huidige locatie. Omdat we deze een maatschappelijke bestemming kunnen geven, verstrekt de gemeente ons compensatie op de koopprijs. Het is een gebouw met prachtige mogelijkheden voor De Dharmatoevlucht. Het is een kans die mogelijk lijkt te worden maar die van allen die ons een warm hart toedragen veel zal vragen aan bijdragen in geld, goederen en diensten. Gaat dit allemaal lukken dan beschikken we voor langere tijd over een plek die onze oefening in de leer van de Boeddha en Zenmeditatie prachtig zal ondersteunen.

Deze oude brandweerkazerne heeft diverse voordelen:
– hij is dicht bij de huidige locatie en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer,
– het is een groot en nagenoeg leeg gebouw dat we geheel naar eigen smaak kunnen gaan inrichten,
– de huidige eigenaar is de gemeente Apeldoorn die een substantiële compensatie geeft op de aankoopwaarde waardoor we geen financieel risico lopen. Zouden we het na tien jaar weer willen verkopen dan zal dit, met de huidige prijzen, zonder verlies kunnen,
– hij heeft een rustige tuin, uitkijkend op begroeiing en beek.

Wanneer?

We hebben inmiddels een bod uitgebracht en wachten nu op een tegenbod van de gemeente. De uiteindelijke verkoop staat gepland voor begin maart 2017, wat ons de tijd geeft om onze plannen goed uit te werken en de benodigde fondsen te verwerven. Als alles voorspoedig gaat, hopen we eind mei 2017 te kunnen verhuizen.

Hoe komt De Dharmatoevlucht eruit te zien?

Er is voorlopig ontwerp waarin naast de mooie, grote en open Zendo plaats zijn voor:
– een privékamer voor eerw. Baldwin,
– een grote keuken met mogelijkheid om onze keukengesprekken te houden,
– een grote bewegings-/therapieruimte die we kunnen gebruiken tijdens retraites en voor het beweginghalfuurtje en daarnaast kunnen verhuren voor extra inkomsten,
– een kantoor,
– een bibliotheek,
– drie retraitekamers voor hen die wat langer in de tempel willen verblijven,
– toiletten en douches,
– een buitenruimte met omheinde tuin en groot terras.

Download: Indeling tempel (PDF-file)

Wat is er al gebeurd?

– Er zijn een aantal overlegmomenten geweest met de gemeente Apeldoorn die zeer welwillend is om te verkopen en meedenkt over de benodigde vergunningen e.d,
– Er is een contract met een architect afgesloten die de verbouwing begeleidt en de omgevingsvergunning regelt. Er is ook een ontwerp gemaakt van de indeling en de voorgevel.

Financiering.

– De financiering van de aankoop van het gebouw kunnen we regelen met een hypotheek van de lokale Rabobank,
– De financiering van de verbouwing hopen we rond te krijgen door persoonlijke leningen en giften van Sanghaleden en een ieder die De Dharmatoevlucht een warm hart toedraagt.

Hoe kunt u ons helpen bij de totstandkoming van deze prachtplek?

1a. Met een algemene gift:
Elk bedrag is welkom op onze nieuwe Rabo bankrekening met IBAN-nummer NL50 RABO 0313 1200 05 t.n.v. De Dharmatoevlucht in Apeldoorn, onder vermelding van ‘bouwfonds’. Of maak gebruik van de volgende link:

iDeal

Als u via een creditcard of via PayPal een donatie wilt geven, klik dan op de volgende button:

Het bedrag dat minimaal nodig is voor architect, verbouwing en inrichting bedraagt rond de 125.000 euro. Tot nu toe hebben we het volgende bedrag ontvangen of is toegezegd:

Olimometer 2.52

Omdat De Dharmatoevlucht door de belastingdienst is erkend als een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) met RSIN/fiscaal nummer: 818682450, zijn donaties en giften onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Voor meer informatie hierover, lees de Belastingregels m.b.t. giften aan de Dharmatoevlucht.

1b. Met een gift aan een specifieke bestemming:
Ook kunt u doneren aan een specifieke bestemming m.b.t. de verbouwing. Op de websitepagina Bestemmingen maken we inzichtelijk aan welke bestemmingen u kunt bijdragen en ook hoeveel hiervoor al is geschonken.

2. Met een lening:
Kunt u ons een bedrag lenen voor langere tijd, met of zonder rente, dan vindt u meer informatie hierover op onze websitepagina Leningen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de aflossingstermijn, rente, e.d.

3. Met fysieke hulp:
Rond verbouwing, inrichting en verhuizing kunnen vele handen samen het werk licht maken. Denk hierbij aan sloopwerk, schilderwerk, timmerwerkzaamheden, stofferen of vloerbedekking leggen. De tuin vraagt om opruimen, omheining plaatsen, straatwerk en tuinschuur opbouwen en vervolgens plant- en onderhoudswerk.
We zijn op zoek naar:
– slopers; hoe meer we in het gebouw zelf kunnen gaan doen, hoe goedkoper de uiteindelijke verbouwing.
– tuinierders; de tuin achter het gebouw is nu nog één grote woestenij, wie helpt ons dit om te toveren tot een mooi paradijsje?
– bestraters; we zouden in de tuin graag een groot terras willen, waar we met al onze Sanghaleden kunnen genieten
– verhuizers; het duurt weliswaar nog een tijdje, maar wie houdt er eind maart 2017 een paar dagen vrij om ons te komen verhuizen?
– toekomstige huurders die zo nu en dan onze bewegings-/therapieruimte willen gaan huren?

(Mocht de aankoop wegens onverwachte omstandigheden niet doorgaan, dan nemen wij contact met u op.)


Voor updates over de brandweerkazerne, zie Update 1: Vertraging door grondsanering.