MeditatieDe Dharmatoevlucht biedt een uitgebreide programma voor het mediteren in groepsverband, het volgen van intensieve meditatieretraites en het deelnemen aan festivals en ceremonies die naast een meditatieve karakter ook gelegenheid bieden voor sociale ontmoeting in een informele sfeer. De introductie activiteiten voor beginners bieden geïnteresseerden de gelegenheid om kennis te maken met de praktijk van Zenmeditatie.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan een van de vele mogelijkheden om te mediteren in groepsverband. Het samen mediteren ondersteunt de individuele meditatiepraktijk thuis en biedt gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen over het spirituele proces in het dagelijks leven. Zie voor een overzicht van de mogelijkheden het onderstaande weekschema.

Deelname

De meditatieactiviteiten van De Dharmatoevlucht zijn open voor ieder die een meditatie-introductie in de tempel, in Wolk en Water hermitage of in een van de meditatiegroepen heeft gevolgd, of reeds ervaring heeft met Zenmeditatie en al een beginnersavond of meditatieavond of -ochtend in een van de tempels of meditatiegroepen heeft bijgewoond.

Als u belangstelling heeft voor een van de activiteiten, of u heeft een vraag, neem dan contact met ons op.

Weekschema meditatieactiviteiten

Ma
Di
Wo
Do
Vrij
Za
Zo
Ochtend   
Gesloten  
Meditatie
09:30 – 11:00
Meditatie
09:30 – 10:00
    Qigong en
meditatieochtend  

10:00 – 11:30
Meditatie-ochtend of dagretraite 
Middag
Gesloten  
vanaf 12 uur
Avond
Meditatie-   
avond

19:30 – 21:15
   
  
Introductie   
18:45 – 19:20
of Bewegings-
oefeningen

19:00 – 19:25
Beginnersavond    
19:30 – 21:00
Gesloten   Gesloten

Voor actuele data zie agenda

Meditatie-introducties
ZitmeditatieIn deze introductie, die ééns in de twee weken wordt gegeven, wordt door eerw. Baldwin uitgelegd hoe je Zenmeditatie kan beoefenen. Verschillende meditatieposities (op een meditatiebankje, -kussen en stoel) worden getoond en ook hoe je loopmeditatie kan beoefenen. Verder wordt er aandacht besteedt aan het ontspannen van het lichaam. Aansluitend op deze introductie is er van 19:30 tot 21:00 uur een beginnersavond waarin we 2 keer 25 minuten zittend mediteren, afgewisseld met 10 minuten loopmeditatie. Tijdens de meditatie wordt er verdere instructies of aanwijzingen gegeven over hoe je de meditatie kunt verdiepen. Na afloop van de meditatie is er thee en uitwisseling en de gelegenheid voor het stellen van vragen.

Voor aanmelding voor een introductie, zie ons aanmeldingsformulier. Tot spoedig ziens.

Beginnersavond
Een avond voor hen, die nieuw zijn in de beoefening van meditatie maar wel al een introductie hebben gevolgd, of die reeds meditatie-ervaring hebben in tradities die vergelijkbaar zijn met de praktijk van stille belichting meditatie. Na afloop is er thee en de gelegenheid om de meditatie en de beoefening in het dagelijks leven te bespreken. Hulp en verdere instructie wordt gegeven door eerw. Baldwin of Marjolein Frederiks. Ook gevorderden zijn welkom. De beginnersavond is elke donderdag.

Agenda