SophiaMijn naam is Sophia, ben 41 jaar, moeder en werkzaam in de gezondheidszorg bij GGnet.

Ik ga sinds een jaar regelmatig naar de Dharmatoevlucht om te mediteren. Daarvoor ging ik af en toe.

Mediteren is voor mij niet moeilijk doen, maar gewoon zitten om de stilte in mijzelf te ervaren. Soms lukt dat wel en soms niet. Soms zijn er allerlei gedachten en gevoelens die door mij heen gaan, en soms ben ik opeens bewust dat ik een rustig gevoel ervaar, geen gedachten heb. Dat vind ik prettig.

In mij leven ben ik diverse keren in aanraking gekomen met het boeddhisme. En ik merkte gaandeweg dat ik dan altijd een gevoel van thuis zijn ervoer. Daarom heb ik, nu ik Apeldoorn woon, gezocht naar een plek in deze richting om te mediteren.

Wat ik fijn vind is de ruimte die ik ervaar om mijn eigen proces en mijn eigen weg te volgen bij de Dharmatoevlucht. Binnen het boeddhisme merk ik niet dat er veel regels zijn waarlangs een pad loopt wat ik moet volgen. Het is voor mij ook niet zo dat ik in het boeddhisme alles vind van waar ik achter sta of wat belangrijk voor mij is. Maar wel veel. Ik voel ook niet de behoefte om boeddhist te worden, dat is bij Dharmatoevlucht ook nooit een onderwerp van gesprek.

Na de meditatie drinken we met elkaar koffie in de keuken. In deze gesprekken ervaar ik openheid en respect naar elkaar, gezelligheid en warmte. We hebben weleens tegen elkaar gezegd dat we, juist doordat we eerst gemediteerd hebben, daarom zo met elkaar samen kunnen zijn!