Fer1-225x300Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik woon in een oud hoekhuis uit de 20er jaren in Apeldoorn. Sinds 2003 train ik in de Dharmatoevlucht. Ik heb al heel lang affiniteit met het boeddhisme (In 1986 had ik al een paar weken een klooster in Nepal bezocht.).

Tot mijn Vut heb ik gewerkt als psychotherapeut, o.a. hier bij de RIAGG. Tijdens mijn werk ontdekte ik de waarde van de stilte in mijn hoofd. Hoe stiller ik mij van binnen voelde hoe beter ik kon luisteren naar mijn cliƫnten. Hoe meer mijn aandacht vrij werd en ik die kon richten waar ik op wilde hoe creatiever ik werd in mijn oplossingen en hoe meer zicht ik kreeg op mijn eigen beweegredenen.

Toen ik met pensioen ging was het voor mij helder dat ik verder met het boeddhisme wilde. Ik koos voor de weg van Zen, omdat die recht toe rechtaan is. Dat spreekt met het meeste aan. Zen biedt mij een verdere spirituele verdieping welke ik al in mijn werk had gevonden. Het is voor mij een logische voortzetting ervan. (Soms denk ik wel eens, was ik er maar eerder aan begonnen dan had het me een hoop zoeken bespaard.)

Naast het doeddhisme ben ik bezig met het lange afstand wandelen. Met afstanden van 300 tot 1000km. Ik ben al 4 keer naar Santiago de Compostella gelopen. In dit wandelen vind ik de verdieping in de stilte van de natuur. Als het me lukt om geconcentreerd te blijven dan is dit een meditatief wandelen, een vorm van “kinhin” loopmeditatie.

Het leuke aan de Dharmatoevlucht vind ik het kleinschalige. Na de oefening van het mediteren gezellig met elkaar napraten in de keuken. Het is een unieke plek om op een gestructureerde manier jezelf te ontwikkelen.