Baldwin

Baldwin Schreurs

Ik ben de leraar in de tempel en begeleid veel van de meditatie-activiteiten. Ook geef ik lezingen en uitleg en ben ik beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. Ik ben opgegroeid in Maastricht en heb tropische bosbouw en bodemkunde gestudeerd aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen.

In 1990 werd ik in het Zenklooster Throssel Hole Buddhist Abbey in Noord-Engeland tot boeddhistische monnik gewijd en ontving vijf jaar later de Dharmatransmissie van mijn meester, eerw. Daishin Morgan, abt van het klooster. In 1998 werd ik een Dharmaleraar van de Orde en in oktober 2017 tot Zenmeester benoemd. Sinds begin januari 2005 woon en werk ik in De Dharmatoevlucht en bezoek ik elke eerste maandag van de maand de meditatiegroep in Utrecht. Daarnaast begeleid ik de maandelijkse meditatiebijeenkomsten van de Groningen en Eefde meditatiegroepen.

TomIk heb ook een hond, Tom, een Golden Retriever die op 3-jarige leeftijd uit het asiel in Apeldoorn is gekomen. Tom houdt van aandacht maar wordt wat onzeker als je zijn speeltje van hem afpakt. Hij begroet iedereen die de tempel binnenkomt met een blaf en een kwispelende staart.____________________________________________________

MarjoleinMarjolein Frederiks

Toen ik 15 jaar was werd mijn vader als dierenarts gedetacheerd op Ceylon (Sri Lanka). Ik zag daar de liefdevolle vriendelijkheid in de omgang met elkaar, een harmonieuze, devotionele samenleving. Daarna in Thailand leerde ik de beoefening in dana (vrijgevigheid) en metta (vriendelijkheid).

In de jaren 90 ging ik mij verdiepen in de mahayana richting van het boeddhisme, omdat deze richting de persoonlijke ontwikkeling van alle volgelingen voorop stelt. Toen De Dharmatoevlucht zich in Apeldoorn vestigde, heb ik mij hierbij aangesloten. Het onderricht hier in Zenmeditatie en –beoefening bevalt mij goed. Op de donderdagavonden ben ik mede aanwezig om beginners op het Zenpad zo nodig met raad en daad te ondersteunen.

 

____________________________________________________

Sandra

Vanaf 1996 kwam ik regelmatig in de vroege ochtenduren in een Thaise tempel op Phuket. Ik wist niets van het boeddhisme, maar voelde wel een diepe verbondenheid met het tempelleven waar ik getuigen van mocht zijn. Het boeddhistisch zaadje ontkiemde…

In 2005 ontmoette ik eerw. Baldwin tijdens een lezing en voelde ik direct dat het Zenboeddhisme dat wat ik het Theravadaboeddhisme miste, beantwoorde, namelijk dat boeddhisme meer is dan uitsluitend devotie.

Ik had al vrij snel het gevoel dat naast zitmeditatie het belangrijk is om ook te werken aan een gezond en ontspannen lichaam. In 2008 kwam de mogelijkheid om Qi gōng, en een paar jaar later Taijiquan te gaan beoefenen en ontdekte ik hoe deze Chinese bewegingsleren de Zenbeoefening ondersteunen en versterken.

In 2016 ging ik verhuizen en kwam er de mogelijkheid om thuis een kleine zendo in te richten waar ik begon met de Meditatiegroep Eefde. Ik ben dankbaar dat ik hier bezoekers de gelegenheid mag bieden om kennis te maken met de Zenbeoefening en dat ik een stukje met hun mee mag lopen op dit mooie pad. Daarnaast begeleid ik in De Dharmatoevlucht de Qigōng- en meditatieochtend waarin eenvoudige bewegingen je uitnodigen tot verstilling in jezelf en de éénheid met alles.

____________________________________________________

Sangha